info@ora.fi   +358 400 588 700

0

Kirjaudu Ora-tunnuksilla:

Kirjaudu Unohdin salasanani
Turvallisuus ja luotettavuus suomalaisissa olosuhteissa

Oralla vaunuja on suunniteltu vuodesta 1957, kokemusta on siis karttunut runsaasti. Kotimaisuutta haluttiin ehdottomasti vaalia tarjoamalla perheille edelleen vaunuostoksilla vaihtoehdoksi Suomessa pohjoisiin olosuhteisiin suunnitellut vaunut ja rattaat. Oran oma ompelimo on tärkeä osa kokonaisuutta, osa vaunumalleista ja muista tuotteista ommellaan jatkossakin Oran tehtaalla Porissa. Suomalaisempia vaunuja ei siis markkinoilla ole. “Olemme ylpeitä suomalaisen muotoilun ja käsityön kannattajia ja etsimme jatkuvasti mahdollisuuksia myös kotimaistaa tuotantoa entisestään – talkoissa jokainen teko on aina askel eteenpäin”, syksyllä 2015 Oralla ruoriin tarttunut Paula Vesterbacka-Laurila pohtii.

Oran arvoihin on aina kuulunut turvallisuuden lisäksi suomalaisen luonnon kunnioitus ja siellä liikkumisen helpottaminen. Neljää vuodenaikaa on vaikea arvostaa joskus kun kuraa on polvitaipeisiin asti tai kolmannetkaan villasukat eivät pidä pakkasta poissa. Nämä, sekä ne positiivisemmatkin tunnelmat vuodenajoista tuntee suomalainen yritys.

Oralle on myönnetty Design from Finland -merkki, joka on meille kunnia-asia. Oran vaunut ja rattaat suunnitellaan Suomessa, suomalaisiin olosuhteisiin. Onni-vaunut myös ommellaan edelleen Porissa, Oran omassa ompelimossa. Ora mahdollistaa lämpimät päiväunet ja ketterät vaunulenkit, säässä kuin säässä.

Oran vaunujen ja rattaiden ulkokankaisiin ei ole lisätty terveydelle haitallisia lisä- tai käsittelyaineita. Jotta vaunulenkin voi hurauttaa tihkusateessakin, valitsimme kankaiden käsittelyksi Bionic Eco Finish -käsittelyn, joka ei sisällä fluoria tai PFAS yhdisteitä. Haluamme, että tuotteemme eivät pelkästään läpäise raja-arvoja, vaan ovat turvallisimpien ja ekologisimpien vaunujen ja rattaiden kärkijoukossa.

Ora on mukana Joutsenmerkin työryhmässä, jossa luodaan uudet kriteerit lastentarvikkeille. Olemme innoissamme tästä yhteistyöstä!