info@ora.fi   +358 400 588 700

0

Kirjaudu Ora-tunnuksilla:

Kirjaudu Unohdin salasanani
‹ Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli ›

Pam pam pam pam Pamelat!

30.10.2015

Kun Dallas-huuma oli kovimmillaan 80-luvulla, saivat yhdet Oran lastenvaunuista nimekseen Pamela. Muutenkin vaunut Oralla nimettiin tyttöjen mukaan, kun taas rattaat saivat poikien nimiä. Joukossa rullasivat niin Anninat, Ninat ja Monicat, kuin Petterit, Juhanit ja Oskaritkin. Jesset nimettiin Jesse James mielessä.

Noormarkussa Oraviston tehtailla alettiin valmistaa lastenvaunuja 60-luvun alussa. Euroopasta otettin mallia, jotta pysyttiin ajassa mukana ja kilpailijoiden tehtailla vierailtiin ahkerasti. Meno oli kuin muotitaloissa, uudet mallistot esiteltiin keväisin ja syksyisin. Värejä ja kuoseja oli kymmeniä erilaisia ja vaunuilla oli vientiä Pohjoismaiden lisäksi Yhdysvaltoihin ja Australiaan asti.

Kun Ora osti Jovin, toisen suuren suomalaisen lastenvaunuvalmistajan 1980-luvulla, kasvoi Ora entisestään. Parhaimmillaan Oralla on vaunuja valmistanut 200 työntekijää. 2009 vuoden mallistoon Oralla päätettiin antaa vanhempien luovuuden päästä valloilleen ja siitä asti on vaunuista voinut tehdä ihan omannäköisensä valitsemalla mieleisensä kankaan vuorikankaaksi vaunuihin. Uusia tuulia ollaan kehittelemässä myös tähän, Oran kanssa yhteiset arvot omaavien kumppaneiden kanssa halutaan myös jatkossa tehdä vaunuista jokaiselle perheelle omannäköiset!

Ora-vaunut ovat edelleen kotimaisimmat lastenvaunut mitä markkinoilta löytyy – Oralla siis tunnetaan suomalaiset äidit ja vauvat, sekä tietysti loska, sohjo, pakkaset, kesähelteet ja muut suomalaisen kalenterivuoden kelit. Ja kuten koko yrityksen historian ajan, tulee Oralle edelleenkin päivittäin puheluita ja kysymyksiä siitä, miten vauva kannattaa pukea ulos päiväunille :) . Suomessa suunnitellaan edelleen Ora-vaunuja kaavoista ja pohjatöistä alkaen, Ora Saaga-vaunut myös ommellaan edelleen omalla tehtaalla. Näihin Saaga-mallin vaunuihin kankaat, vanut, vetoketjut, langat ja muut tarvikkeet ostetaan suomalaisilta alihankkijoilta. Koska Ora-vaunujen käyttöikä on pitkä, lähtevät ne usein kiertoon oman perheen lisäksi myös naapureiden kuopuksille. Varaosia löytyy vielä vuosikymmeniäkin palvelleisiin vaunuihin, ja kauan talossa ollut henkilökuntaa tietää heti mistä laatikosta niitä hakea. Vaikka ajat ovat muuttuneet, arvostetaan vaunuissa edelleen samoja asioita: kestävyyttä, turvallisuutta, säänkestävyyttä ja käytännöllisyyttä.

Ora on Suomen ainoa lastenvaunuvalmistaja, Oran Saaga -vaunuissa uniikit valinnat onnistuvat ja ompelija Oralla toteuttaa vaunut perheen toiveiden mukaisesti, vuosien kokemuksella. Yhteistyökuvioita muiden vauvabrändien ja mielenkiintoisten ihmisten kanssa hiotaan, uusia tiloja Porissa kunnostetaan, nettisivut ovat viittä vaille valmiit ja Facebookissa ja Instagramissakin ollaan jo varovasti avattu ovet. Kaiken tämän lisäksi päivitettyjä Saaga -vaunuja kehitellään parhaillaan, malli uudistuu nimeä myöten! Kaikki hyvä jätetään ja lisätään mukaan uutta ajattelua. Innolla Oralla odotellaan uusia tulokkaita – odottavan aika on pitkä niinkuin Oran kohdeyhmäläiset hyvin tietävät :)

Lähteet: Hanna Forssell/Lastenvaunut rullaavat -kirja, Tekstiililehti, Oran omat arkistot

‹ Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli ›

Mainitut tuotteet


Avainsanat


Arkisto


Kesäkuu 2017 (1)
Huhtikuu 2017 (2)
Maaliskuu 2017 (1)
Helmikuu 2017 (1)
Marraskuu 2016 (2)
Lokakuu 2016 (1)
Heinäkuu 2016 (1)
Kesäkuu 2016 (2)
Toukokuu 2016 (2)
Huhtikuu 2016 (1)
Maaliskuu 2016 (2)
Helmikuu 2016 (2)
Tammikuu 2016 (2)
Joulukuu 2015 (1)
Marraskuu 2015 (2)
Lokakuu 2015 (3)

Seuraa meitä somessa