info@ora.fi   +358 400 588 700

0

Kirjaudu Ora-tunnuksilla:

Kirjaudu Unohdin salasanani
‹ Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli ›

Lady of the house speaking

24.11.2015

Oran uuden katon alla on paljon muutakin porukkaa kuin Oran vaunukoira Hertta. Nimittäin koko joukko osaavia, iloisia ja päteviä naisia. Heidän yhteenlaskettu aikansa Oralla tuottaa kuormallisen rautaista kokemusta ja vauvaviisautta. Yksi heistä on Paula Vesterbacka-Laurila, joka tarttui tilaisuuteen johtaa tätä historiallista suomalaisen muotoilun brändiä viime keväänä.

Miten Paula päätyi lomalta aurinkovarjon alta, niittikone kädessä, tähän tuoliin?

"Polkuni tähän taloon tuntuu jollain tavalla tähtiin kirjoitetulta. Selailin Satakunnan Kansaa lomamatkalla loppuvuodesta 2013, kun huomasin että Ora hakee liiketoimintapäällikköä ja ilmoituksessa tuntui kaikki sopivan minuun. Pettymys oli kova, kun kuulin myöhemmin että haastattelut oli jo tehty ja jatkohaastattelukutsutkin valituille jo lähetetty. Kuukausia myöhemmin minut kuitenkin yllätettiin puhelulla, niittikone kädessä. Olin perheyrityksen kiireapulaisena, kun Oran silloinen omistaja soitti, josko olisin vielä käytettävissä ja milloin voisin aloittaa. Jo puhelusta tuli niin hyvä tunne, ja sillä tiellä ollaan! Olin sopeutunut oralaiseksi jo hyvin puolessa vuodessa, kun silloinen omistaja kyseli kiinnostustani ostaa yritys. Tunnelma omistajanvaihdossa oli kaikin puolin lämmin, koen että vahdinvaihdon myötä historia velvoittaa nyt minua vaalimaan Oran perinteitä. Vintillä on pieni museokokoelma Oralla valmistettuja vaunuja ja rattaita, niistä huokuu perinteet, historia ja ammattiylpeys. Niitä voisi ihailla loputtomiin."

Hienoimmat hetket työssään Paulaa kokee, kun saa asiakkailta hyvää palautetta. Päivittäistä energiaa tuottaa kuitenkin se kahvipöydässä höpöttelevä, ilolla tiukassakin tilanteessa töitä paiskiva oralaisten tiimi. Paula kertoo luottavansa jokaiseen 150-prosenttisesti ja ihailevansa heidän asiantuntemustaan.

"Ollaan kaikki ylpeitä siitä, että Oran pitkiä perinteitä on voitu vaalia ja että ollaan pidetty vaikeinakin aikoina yhtä ja Ora pystyssä. Salaisuus on juuri tässä porukassa. Yhdessä nauretaan milloin mitäkin, esimerkiksi kun joskus meille soitetaan Oraksen hana-asioissa. Aika pitkään saavat puhua ennenkuin pääsee väliin kommentoimaan, että vaikka meiltä kaikenlaista löytyy niin ei sentään hanoja :)"

Paula on tottunut tekemään töitä ja kuten meistä monella, on hänelläkin kirjava lista kesätöitä jo 13-vuotiaasta saakka: Paula on ollut niin makkaratehtaan pakkaamossa, hyttisiivoojana kuin matkatoimistossakin. Kaikissa näissä opetellen asiakaspalvelua ja tiimityötä, arvokkaita taitoja kaikenlaisiin töihin tulevaisuudessa. Opiskeluajat Paula ahkeroi Hankenilla Vaasassa opiskellen markkinointia, ja pääsi sieltä S-ryhmän Management Trainee -koulutukseen. Ennen uraa Oralla, oli Paula Porissa perheyrityksen palveluksessa.

Paulan johdolla on Ora myös muuttanut lähemmäs asiakkaitaan Noormarkusta Poriin. Kuten kaikki tietävät, muuttaminen ei ole mikään yhden iltapäivän puuha ja vieläkin se on osittain kesken. Viime viikolla siirtyi ompelimo lankarulla kerrallaan ja Eija pyörittää sitä jo täydellä teholla uudessa osoitteessa. Seuraavaksi haaveissa on päästä aloittamaan uusien tilojen remontti, suunnitelmat ovat jo valmiina ja kutkuttavat pöytälaatikossa. Remontin myötä saadaan toivottavasti se vanha vaunukokoelma myös muille ihailtavaksi.

"Asia kerrallaan tässä mennään ja innolla, välillä tuntuu että muistilappujen kulmatkin loppuvat kesken kun ideoita ja tekemistä riittää!"

kuittaa Paula Oran vauhtia.

Jotta vauhdin tasapaino säilyy, jatkaa Paula vapaa-ajallaan perheen logistiikkapäällikkönä. Kun myös Paulan mies on yrittäjä ja perheen lapset ovat molemmat ahkeria harrastajia, suunnittelua vaaditaan myös kotona. Paula toivookin tulevaisuudelta terveyttä ja hetkessä elämisen taitoa. Hyvä ohje ihan kaikille. Vaikka Paula onkin syntynyt Paraisilla, myöntää hän olevansa ylpeästi perusporilainen. Paulan voikin helposti kuvitella neuvovan tulevia äitejä että

"kyl sää ossaat, luatat vaa ittees!"

Paulan missio Oralla on saada se kukoistamaan ja sitä kautta luoda uusia työpaikkoja Suomeen. Tähän missioon on helppo yhtyä!

‹ Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli ›

Mainitut tuotteet


Avainsanat


Arkisto


Kesäkuu 2017 (1)
Huhtikuu 2017 (2)
Maaliskuu 2017 (1)
Helmikuu 2017 (1)
Marraskuu 2016 (2)
Lokakuu 2016 (1)
Heinäkuu 2016 (1)
Kesäkuu 2016 (2)
Toukokuu 2016 (2)
Huhtikuu 2016 (1)
Maaliskuu 2016 (2)
Helmikuu 2016 (2)
Tammikuu 2016 (2)
Joulukuu 2015 (1)
Marraskuu 2015 (2)
Lokakuu 2015 (3)

Seuraa meitä somessa